Tritikálé és őszi búza vetőmag kimagasló termőképességgel

Vállalatunk elsődleges profilja a fémzárolt kalászos vetőmagok előállítása. A Horváth Farm Kft. megalakulása óta foglalkozunk kiemelt minőségű tritikálé és őszi búza vetőmag piaci forgalmazásával. A piacon töltött hosszú évek során szakértelmünk kiegészült a legjobb minőség előállításához szükséges tapasztalatokkal, így vásárlóink számára minden téren a legjobbat nyújthatjuk. Ezen célunkat erősíti, hogy a vetőmag-előállításhoz szükséges teljes, modern gépparkkal rendelkezünk.

Kínálatunkban az alábbi tritikálé és őszi búza vetőmag található meg:

Leontino őszi tritikálé

Ez a kiváló télállósággal rendelkező, korai érésidejű takarmánynövény kiemelkedő állóképességű növényállomány fejlesztésére képes. Közepes szárhosszúságának köszönhetően alacsonyra nő, közepes kalászolási idejű, terméseredménye pedig jelentősen erősíthető kora tavaszi műtrágyázással.
Elsősorban takarmányozásra alkalmas, de magas keményítőtartalmának köszönhetően jól hasznosítható egyéb ipari alapanyagként is. Kiválóan ellenáll a levélrozsdával, illetve a lisztharmattal szemben.

Érésidő:
korai
Optimális vetésidő:
október 15-30.
Jellemző minőség:
takarmányMv Talizmán őszi tritikálé

Az Mv Talizmán martonvásári nemesítésű tritikálé fajta 2014 tavaszán kapott állami elismerést, mely igen bőtermő és a levélbetegségekkel szembeni ellenállósága is kiváló. A  regisztrációs kísérletekben bizonyította kiváló produktivitását, mely dús állományának és jól termékenyülő kalászának köszönhető. Nagy ezertömegű, kitelt szemeket fejleszt. Magassága optimális (95-105 cm). Szára erős, megdőléssel szembeni ellenállósága kiváló. Kimondottan jó ellenállóságot mutat a lisztharmattal és levélrozsdával szemben.

Érésidőkorai
Optimális vetésidő:
október 05-25.
Jellemző minőség:
takarmány

 

Mv Nádor őszi búza

Az Mv Nádor rekordtermés elérésére törekvő, intenzív búzatermesztést folytató gazdaságok új, perspektivikus fajtája. Termőképessége az állami fajtakísérletekben több mint 10%-kal haladta meg éréscsoportja kontrollfajtáinak átlagát, hasonló mértékbe előzte meg a középkorai kontrollokat is, és a legbőtermőbb késői érésű nyugat-európai kontrollnál is jobbnak bizonyult 4%-kal. A martonvásári kutatóintézet országos kísérleti hálózatában- a hivatalos állami kísérleti eredményekkel azonosan – az Mv Nádor a jelenleg legbőtermőbb fajták közé tartozik. Az Mv Nádor alacsony (65-75 cm), jól bokrosodó állományt fejleszt. Rövid és rugalmas szárának köszönhetően megdőlés-ellenállósága kiváló, ezért termesztésekor szárszilárdító regulátor használata szükségtelen. Kísérleteinkben a fajtát 9-9,5 t/ha szemtermés mellett is mindig állva takarítottuk be. Termésbiztonságához kiváló fagyállósága, jó lisztharmat-, kiváló levélrozsda-ellenállósága is hozzájárul. Az Mv Nádor nem csak sok, hanem jó minőségű termést is ad. Keményszemű malmi búza. A belőle készült liszt stabil B1 farinográf értékkel rendelkezik és jellemzően magas, átlagosan 35%-os (33-37%) sikértartalmú.

Szakértelem garantálta minőség

Vállalatunk sokéves tapasztalattal rendelkezik az őszi kalászos vetőmag előállításában, így minden nálunk vásárolt vetőmag garantáltan kiemelkedő minőségű, melyeket a legmodernebb gépeszközök segítségével állítunk elő.