Tritikálé és őszi búza vetőmag kimagasló termőképességgel

Vállalatunk elsődleges profilja a fémzárolt kalászos vetőmagok előállítása. A Horváth Farm Kft. megalakulása óta foglalkozunk kiemelt minőségű tritikálé és őszi búza vetőmag piaci forgalmazásával. A piacon töltött hosszú évek során szakértelmünk kiegészült a legjobb minőség előállításához szükséges tapasztalatokkal, így vásárlóink számára minden téren a legjobbat nyújthatjuk. Ezen célunkat erősíti, hogy a vetőmag-előállításhoz szükséges teljes, modern gépparkkal rendelkezünk.

Kínálatunkban az alábbi tritikálé és őszi búza vetőmag található meg:

Leontino őszi tritikálé

Ez a kiváló télállósággal rendelkező, korai érésidejű takarmánynövény kiemelkedő állóképességű növényállomány fejlesztésére képes. Közepes szárhosszúságának köszönhetően alacsonyra nő, közepes kalászolási idejű, terméseredménye pedig jelentősen erősíthető kora tavaszi műtrágyázással.
Elsősorban takarmányozásra alkalmas, de magas keményítőtartalmának köszönhetően jól hasznosítható egyéb ipari alapanyagként is. Kiválóan ellenáll a levélrozsdával, illetve a lisztharmattal szemben.

Érésidő:
korai
Optimális vetésidő:
október 15-30.
Jellemző minőség:
takarmányMv Talizmán őszi tritikálé

Az Mv Talizmán martonvásári nemesítésű tritikálé fajta 2014 tavaszán kapott állami elismerést, mely igen bőtermő és a levélbetegségekkel szembeni ellenállósága is kiváló. A  regisztrációs kísérletekben bizonyította kiváló produktivitását, mely dús állományának és jól termékenyülő kalászának köszönhető. Nagy ezertömegű, kitelt szemeket fejleszt. Magassága optimális (95-105 cm). Szára erős, megdőléssel szembeni ellenállósága kiváló. Kimondottan jó ellenállóságot mutat a lisztharmattal és levélrozsdával szemben.

Érésidőkorai
Optimális vetésidő:
október 05-25.
Jellemző minőség:
takarmányMv Kolompos őszi búza

Az Mv Kolompos két bőtermő fajta keresztezéséből származik ( Euréka/Mv Vekni), ez a teljesítményében is megmutatkozik. Termesztése a magas sikértartalom és a jó minőség megtartása mellett a termésszint növelését teszi lehetővé. Betegség-ellenállósága kiváló, lisztharmattal, levélrozsdával és szárrozsdával szemben is ellenálló. Fuzárium-toleranciája az átlagosnál jobb. Jó hidegtűrése biztos áttelelést tesz lehetővé.

Érésidő:
középérésű
Optimális vetésidő:
október 05-20.
Jellemző minőség:
malmiExotic őszi búza (Jelenleg nem kapható!)

Az Exotic őszi búza vetőmag egy kiváló francia búzafajta, melynek növényállománya mindössze 70-80 centiméter magasra nő, nem hajlamos a megdőlésre és kiváló a bokrosodási képessége. Jó alkalmazkodó, magas a szántóföldi rezisztenciája, ráadásul fagytűrő, így fagyzugos területeken is átteleltethető.

Érésidő:
középérésű
Optimális vetésidő:
október 05-20.
Jellemző minőség:
malmiSoleiho őszi búza (Jelenleg nem kapható!)

Az Exotichoz hasonló, francia fajta a Soleiho, mely szintén alacsony, 70-80 centiméteres, egyenletes állományt fejleszt, továbbá kiemelkedő a bokrosodási képessége, valamint az állóképessége is. Ezen őszi búza vetőmag egyik kiemelkedően nagy előnye a kedvező malomipari tulajdonságok mellett a rekordtermés is. Ez a fajta jelenleg nem kapható!

Érésidő:
korai érésű
Optimális vetésidő:
október 05-20.
Termesztés szint:
8,0-11,0 t/haSzakértelem garantálta minőség

Vállalatunk sokéves tapasztalattal rendelkezik az őszi kalászos vetőmag előállításában, így minden nálunk vásárolt vetőmag garantáltan kiemelkedő minőségű, melyeket a legmodernebb gépeszközök segítségével állítunk elő.