Őszi búza vetőmag és tritikálé kimagasló termőképességgel


Vállalatunk elsődleges profilja a fémzárolt kalászos vetőmagok előállítása. A Horváth Farm Kft. megalakulása óta foglalkozunk kiemelt minőségű tritikálé és őszi búza vetőmag piaci forgalmazásával. A piacon töltött hosszú évek során szakértelmünk kiegészült a legjobb minőség előállításához szükséges tapasztalatokkal, így vásárlóink számára minden téren a legjobbat nyújthatjuk. Ezen célunkat erősíti, hogy a vetőmag-előállításhoz szükséges teljes, modern gépparkkal rendelkezünk.

Őszi búza vetőmag és tritikálé kínálatunk:

 

MV Tálentum őszi tritikálé

A legbőtermőbb martonvásári tritikálé, mely kiváló termőképességét nagy ezermag- és hektolitertömegének is köszönheti. Korai érésű fajta, kiváló bokrosodó-képességgel és jó betegség ellenállósággal rendelkezik. Rövidebb szára miatt megdőlésre egyáltalán nem hajlamos. Termesztése elsősorban intenzív gazdaságok számára javasolt.

Érésidő:
Korai
TélállóságKiváló
ÁllóképességKiváló
BokrosodóképességKiváló
Zöld hozam
Magas
Növénymagasság (cm)95-105

 

Fredro őszi tritikálé

A gyengébb adottságú területeken is sikeresen termeszthető, hagyományos szárhosszúságú, korai érésű takarmány tritikálé, mely egyúttal a legbőtermőbb fajták csoportjába tartozik. Fuzáriumos megbetegedéssel szembeni különlegesen jó toleranciája és a késői vetéshez történő jó alkalmazkodó képessége miatt kukorica után történő vetésre is kifejezetten alkalmas. Lengyel bőtermő tritikálé fajta, mely a jó alkalmazkodó képességének köszönhetően ugyanolyan könnyen termeszthető a gyenge adottságú területeken mint intenzívebb körülmények között. Korai érésű, mégis jól tűri a megkésett vetést, télállósága kiváló.

Érésidőkorai
TélállóságKiváló
Állóképesség
Kiváló
Zöld hozamMagas
Növénymagasság (cm)110-115

 

Mv Nádor őszi búza vetőmag

Az Mv Nádor rekordtermés elérésére törekvő, intenzív búzatermesztést folytató gazdaságok új, perspektivikus fajtája. Ennek az őszi búza vetőmag típusnak a termőképessége az állami fajtakísérletekben több mint 10%-kal haladta meg éréscsoportja kontrollfajtáinak átlagát, hasonló mértékbe előzte meg a középkorai kontrollokat is, és a legbőtermőbb késői érésű nyugat-európai kontrollnál is jobbnak bizonyult 4%-kal. A martonvásári kutatóintézet országos kísérleti hálózatában- a hivatalos állami kísérleti eredményekkel azonosan – az Mv Nádor őszi búza vetőmag a jelenleg legbőtermőbb fajták közé tartozik. Az Mv Nádor alacsony (65-75 cm), jól bokrosodó állományt fejleszt. Rövid és rugalmas szárának köszönhetően megdőlés-ellenállósága kiváló, ezért termesztésekor szárszilárdító regulátor használata szükségtelen. Kísérleteinkben a fajtát 9-9,5 t/ha szemtermés mellett is mindig állva takarítottuk be. Termésbiztonságához kiváló fagyállósága, jó lisztharmat-, kiváló levélrozsda-ellenállósága is hozzájárul. Az Mv Nádor őszi búza vetőmag nem csak sok, hanem jó minőségű termést is ad. Keményszemű malmi búza. A belőle készült liszt stabil B1 farinográf értékkel rendelkezik és jellemzően magas, átlagosan 35%-os (33-37%) sikértartalmú.

Szakértelem garantálta minőség az őszi búza vetőmag esetén is

Vállalatunk sokéves tapasztalattal rendelkezik az őszi kalászos vetőmag előállításában, így minden nálunk vásárolt vetőmag garantáltan kiemelkedő minőségű, melyeket a legmodernebb gépeszközök segítségével állítunk elő.

 

Megfizethető őszi búza vetőmag árak! Kérjen ajánlatot!

+36 30 242 5602