Vetőburgonya kiváló minőségben

Vállalatunk, a Horváth Farm Kft. az elmúlt évek során a magyarországi vetőburgonya piac egyik meghatározó szereplőjévé lépett elő, mely pozíciót napjainkban is büszkén tartjuk. A hosszú évek tapasztalata garantálja vetőburgonyáink kiváló minőségét, így ha nálunk vásárol, bizonyosan nem csalódik majd! Kínálatunkban az alábbi fajták találhatóak meg.

Cleopatra


A hihetetlenül ízletes és igen bőtermő Cleopatra vetőburgonya nem véletlenül az egyik legkedveltebb a hazai piacon. Piacos megjelenése és rövid tenyészideje a primőr-termesztésre kiemelten alkalmassá teszi ezt a korai érésű burgonyafajtát. 

Méret
KiszerelésÁr
35-5530 kg/zsák220 Ft/kg+Áfa
25-3550 szem/zsák (kb. 1.2kg)
800 Ft/zacskó+ÁfaAgria

Közép-késői burgonyafajta, kiválóan alkalmas friss piaci étkezési burgonya és hasáb burgonya céljára, de Dél-Európában chips készítésére is használják. Gumója enyhén lisztes állagú, nem szétfővő. Az Agria gumói nagy méretűek, formájuk hosszúkás, ovális, héjuk sárga, húsuk mély sárga.

 

Méret

Kiszerelés

Ár

35-55 mm

30 kg/zsák

220 Ft/kg+Áfa

25-35

50 szem/zacskó (kb 1,2 kg)

800 Ft/zacskó+Áfa

 


Desiree (nem fémzárolt!)

A Desiree világossárga húsú, élénk rózsaszín héjú vetőburgonya kiválóan alkalmas konyhai felhasználásra, hiszen nem fő szét, így sütésre és főzésre egyaránt alkalmazható. Hazánkban a legismertebb étkezési burgonya, mely hosszú ideig jól tárolható. Ráadásul a Desiree burgonya termesztése is könnyű, hiszen jól ellenáll az Y-vírusnak és a varasodásnak, valamint kiválóan tűri a szárazságot.

Méret
KiszerelésÁr
35-5530 kg/zsák170 Ft/kg+Áfa

Red Scarlett

Ennek a korai érésű burgonyafajtának a gumója ovális, középnagy-, illetve nagyméretűre is megnő, ráadásul előhajtatva igazán szép primőr burgonyát kapunk. Igen nagy előnye, hogy nem csak kifejezetten ízletes, „A-B” főzési típusba sorolható, de kifejezetten bőtermő vetőburgonya fajta is, mely közepes nyugalmi idővel rendelkezik.
Emellett rezisztens a fonálféreg Ro1 és Ro4 rasszaival, valamint a burgonyarákkal szemben, míg közepesen képes ellenállni a gumófitoftórának, azonban fogékony a lomfitoftórára. Fontos, hogy érzékenyen reagál a metripáz hatóanyagot tartalmazó szerekre!

Méret
Kiszerelés
35-5525 kg/zsák
A legjobbat a legjobbtól

Különböző típusú vetőburgonyáink változatos kiszerelésekben kaphatóak, a legelterjedtebb a 25-30 kilogrammos, zsákos formátum. A burgonya termesztés területén szerzett, sokéves piaci tapasztalatunknak köszönhetően minden vetőburgonya termékünk kiváló minőségű, a szakértelem garantálta minőség pedig ideális választás minden termesztő számára.